menu
slider

"Een Avond in Koers" met Renaat Schotte

Op dinsdag 12 april orgniseerden we onze jaarlijkse wieleravond waar we een icoon uit de wielersport aan het woord laten. Dit jaar was dat niemand minder dan wielerjournalist Renaat Schotte.

Bekijk de foto's van deze avond.

Sporzaverslaggever Renaat Schotte is gespecialiseerd in wielerverslaggeving. Bij de Vlaamse tv-omroep is hij de vaste man voor de Giro d'Italia. Voor het gerenommeerde wielertijdschrift Procycling is hij ook actief als columnist en stukkenschrijver. Sinds 2005 volgt de Bruggeling de voorjaarskoersen op de motor. Verder is hij een bekend gezicht in 't veldrijden. Schotte maakte sinds Sydney 2000 vier Olympische Spelen mee. Komende zomer gaat hij op de Spelen van Rio weer intensief alles op 2 wielen verslaan: weg- en tijdritten, BMX'en, mountainbiken en baanwielrennen.

Sinds 1999 volgt hij elk jaar de Tour de France, waar hij de renners voor en na de koers interviewt. Zijn eerste Ronde van Italië voor de VRT becommentarieerde hij in 2002. Hij versloeg al 33 grote rondes. Daarnaast wordt hij ook gewaardeeerd als wieleranalist in het Midden-Oosten. In Dubai & Abu Dhabi verschijnt hij geregeld op tv om de lokale bevolking te onderhouden over koers. 2016 is een heel druk jaar. Een greep uit het programma: Tour de San Luis, Ronde van Dubai, WK baanwielrennen Londen, Milaan-Sanremo,Vlaams voorjaar, Giro, Tour, Olympische Spelen in Rio en het WK in Qatar. Kortom, Renaat Schotte leidt 'een Leven in Koers'. En hij komt naar Waregem.